Fieldtarget

Baikal MP-657

User Rating:  / 1
PoorBest 
Dnešní střelecká zábava a test "výrobku z Ruska".
Na tuto pistoli jsem narazil, když jsem se nudil a brouzdal jsem po e-shopu prodejce Balistas.cz. A protože již delší dobu jsem chtěl pistoli na blbnutí, ale také na přesnou terčovou střelbu, tak jsem nevydržel a objednal si ji. Navrch jsem byl zvědavý jak si výrobce "Kalašnikovů" poradil s levnou sportovní pistolí. Není to žádný Pardini, Walther, Steyer..., ani Tau.
Baikal 001
Baikal
 Takže začněme omrknutím. Obal v které přišla - obyčejná kartonová krabice bez výstelky a jakéhokoliv nápisu. Uvnitř - pistole, kartuše, sáček s náhradním těsněním, pomůckou pro výměnu těsnění, dvěma plátky mušky - různé šířky ( střední šířka je namontovaná na pistoli), plnící pin na hadici a plnící pin rovnou na láhev. Pouze zde chybí rychlospojka pro pin na hadici, takže pokud používáte pumpičku, tak kartuši nenaplníte. Dále je zde návod na použití a pasport o kontrole zbraně s razítkem a podpisem jako za starých časů :)), a pasport ke kartuši (oprašte ruštinu- mladší naučte se:)).
Baikal 010
Baikal 011
 Samotná pistole je celá oplastovaná včetně pažbiček, zde je vidět bohužel pár otřepů a nálitků, ale žádná hrůza. Mě padne pistole do ruky jak ulitá, a mám pocit, že ji není možné držet jinak než správně - ale pozor mám menší ruce a střelcům s velkou rukou by se asi zdála malá - takže velikostně tak "L". Závěr pistole je blokový a vyklápí se do leva ( tohle chce trochu cviku - vyklápění chodí přes ozub, takže nadzdvihnout a vyklopit - to samé při zaklopení). Natažení je klasicky kohoutem.
Baikal 009
 Spoušť je plně stavitelná - tedy propad, délka a tuhost odpalu. Já ji mám nastavenou z výroby a vyhovuje mi - krátký propad, krátký a velmi jemný odpal. Zbraň nemá žádnou pojistku. Hledí je výškově a stranově stavitelné pomocí šroubováku a jasně cítíte kdy poskočí o další ozub. Na konstrukci je bohužel velmi vidět že je to úprava původně z pistole Baikal 657 na CO2 - ta trubička pod lučíkem je přívod vzduchu z kartuše k transferportu ( to je opravdu ruské řešení)- no ale funguje.
Baikal 003
Já pistoli vylepšil o montáž weaver lišty pro montáž kolimátoru, plast na pistoli je asi opravdu odolný, dostat do něj samořezné šrouby bylo docela těžké. Na můj vkus je pistole trochu těžší na předek, ale to půjde dovážit. V pažbě je na závaží místo v prostoru, kde původně byla Co2 bombička.
Baikal 002
 Trochu TTD : hmotnost: 1kg
délka: 395 mm
ráže: 4,5 mm
délka hlavně: 300 mm
vnější průměr hlavně: 12 mm
výkon: 7,5 J
počet dobrých ran : 60 -odzkoušeno mezi 200 - 100 Bar
A jak to střílí si můžete prohlédnout na fotkách z dnešního odpoledne níže.
Baikal 004
Baikal 005
Baikal 008
 No, já jsem s touhle hračkou spokojený.
Baikal 007
 

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru