Fieldtarget

AA Prosport tuning spouště

Ratio:  / 5
MaloBueno 

Bez dobře nastavené spouště se trefovat nedá, to je každému jasné. Při jejím běžném nastavování pomocí stavěcích šroubů můžete narazit na stav, kdy se prostě už nic udělat nedá, spoušť pořád drhne, pohybuje se trhaně a takzvaně křupe. Je to tím, že výrobce se zaměřuje na jiné věci než je kvalita spouštění. Důležitá je pro něj především bezpečnost, aby ta puška nevystřelila sama. A pak je pro něj důležitá cena - aby na tom vydělal, tak se nemůže pouštět do žádných časově náročných a drahých operací jako je leštění a podobně, takže se s podobnými věcmi nemazlí, hlavně že to funguje.

Majitel nové zbraně však chce především přesně střílet a pokud se chce účastnit i HFT závodů, tak to ta puška musí umět, a to bez správně a hladce fungující spouště prostě nejde, a tady nastává prostor pro tuning. Zadání bylo jasné - něco s tím udělej, ta spoušť drhne a nevím, kdy spustí. Vezmu pušku, zkusím vystřelit a cítím, křup, křup, ještě ne, teď to možná vystřelí, křup a pak možná výstřel. No, vážně se s tím musí něco udělat.

Jako vždy u podobných článků, předem uvádím, že se nejedná o žádný oficiální návod a pokud se do něčeho podobného pustíte, tak to děláte na vlastní riziko. Pořádně si rozmyslete, zda do toho vůbec jít, protože se může stát, že pušku nenávratně poškodíte, případně snížíte její bezpečnost, což může vést až k tragickým následkům.

Návod na to, jak rozdělat AA Prosport tady byl v minulém článku, tak vás tím nebudu zdržovat. Prostě vyndá se železo z pažby a pak se vyrazí dva kolíky, které drží spoušťový blok v těle zbraně. Pak si ještě jednou dobře rozmyslete, zda budete pokračovat dále. Ok, jdeme dál. Vyrazíte další kolíky až nakonec vypadnou všechny součástky a vypadá to jako na fotce níže.

AA Prosport trigger tunning

Aby vám byla jasná funkce AA spouště, sestavil jsem součástky jen tak zkusmo na vnější straně spoušťového bloku, aby bylo vidět jak to vevnitř funguje. Je to soustava čtyř pák, která má za úkol bezpečně vypustit píst tlačený pružinou směrem dopředu.

AA Prosport trigger tunning 001

Jak můžete vidět na fotkách, zpracování součástek je poměrně děsivé, jsou to výstřižky z ocelového plechu, posléze pravděpodobně kalené a narychlo přibroušené, aby byla zachována jejich funkce. Také kvalita povrchu styčných ploch odpovídá rychlovýrobě a snaze ušetřit na finální kompletaci. Aspoň že kvalita materiálu je na potřebné úrovni, takže naštěstí nehrozí, že se ta puška častým používáním kompletně rozpadne, případně se jí ohne hlaveň a další chuťovky, jako v případě těch čínsko-tureckých parodií na vzduchovky, co se u nás prodávají lidem, co chtějí koupit "něco silného na potkana".

AA Prosport trigger tunning 002

No, takhle si rozhodně nepředstavuji povrchovou úpravu součástek, které mají klouzat po sobě.

AA Prosport trigger tunning 003

Ani takhle.

AA Prosport trigger tunning 004

Tak jdeme na smirkový papír. Buďte opatrní, upozorňuji, že v žádném případě se nesmí změnit úhel styčných ploch.

AA Prosport trigger tunning 005

Tohle už vypadá lépe.

AA Prosport trigger tunning 006

Nemusí to být zrcadlo, ale musí zmizet všechny ty vrypy po rychlootáčkové brusce, které se na styčných plochách nachází.

AA Prosport trigger tunning 007

Jakmile máte součástky přebroušené, vrátíte je stejným postupem do spoušťového modulu a zajistíte je všemi těmi kolíky, co vám z toho předtím vypadly. Pokud se všechno povede, tak je rozdíl ve spouštění mezi starou a novou spouští o několik levelů výše.

A pak vás může těšit fotka + SMS zpráva od majitele: "ProSport. Spoušť od Tebe seřízená super. 30m, 30ran. Killzone 20mm."

aa prosport trigger tuning

 

 

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru