Fieldtarget

Testy diabolek (duben 2021)

Ratio:  / 2
MaloBueno 

Když se tenčí zásoby střeliva, je potřeba vyrazit do testovacího tunelu firmy JSB a vybrat diabolky na příští sezónu. Výběr správného střeliva je pro úspěch na závodech poměrně zásadní. Už jen ten vnitřní klid, když víte, že používáte nejlepší sérii, co ve fabrice běží, může znamenat pár bodů navíc.

JSB tunnel 004

Střílím vždy z upnuté zbraně, abych vyloučil střeleckou chybu, na vzdálenost 45 metrů, která je už dostatečná, aby se projevily i jemné rozdíly v jednotlivých sériích, a vždy po deseti ranách, aby se vyloučil vliv náhody.

JSB tunnel 003

A je vybráno.

JSB tunnel

Průměr vzniklého otvoru v nejširším místě je 14mm, což znamená 9,5mm CTC (Center To Center). Dostat se pod 10mm CTC se mi povede málokdy, ale tady to vyšlo, takže povezu z Bohumína v autě zase hezkých pár set kilo olova...

JSB tunnel 001

Pro zajímavost - pro srovnání jsem použil 44/18, což je střelivo, které sám používám na závodech.

JSB tunnel 002

Slugy jsou hitem poslední doby, jejich balistický koeficient je mnohem výhodnější. Mám na testy nové Knock Downy v ráži 4,5mm s hmotností 0,65g (jako Exact Heavy). Je předpoklad, že v energii 16J budou mít balistiku stejnou jako klasický Exact 0,547g, což by mohlo otevřít nové obzory. Ale vyzkoušené to ještě nemám. Prostá záměna střeliva nestačí, musí se přeladit celá zbraň a to zabere dost času a s mým závodním Waltherem to zkoušet nehodlám. Ale už jsem si na to pořídil novou testovací zbraň, tak snad už brzy... :)

JSB tunnel 006

Když chcete vědět, jak funguje lovecká diabolka Hades 7,62mm v tkáni, tak ji střelte do vody. Pro přibližnou představu to jistě stačí.

JSB tunnel 007

JSB tunnel 008

Novinkou jsou diabolky Hades v ráži 9mm. Řada ráží je tak kompletní. Zleva 4,5mm, 5,5mm, 6,35mm, 7,62mm (dvě varianty) a 9mm.

JSB tunnel 009

Devítimilimetrové Hadesy jsou už pořádné knedlíky.

JSB tunnel 010

O některých dalších chystaných novinkách nemůžu mluvit, takže tohle je pro dnešek všechno.

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru