Fieldtarget

Sklopné terče v NKS

Ratio:  / 0
MaloBueno 
Naše závody pořádané klubem Na Konci Světa, se vyznačují jedním charakteristickým rysem a to skladbou sklopných závodních terčů. Ještě před oficiálním založením klubu, jsme se jako jedinci scházeli na střelnici v Hazlově a stříleli, na co to jen šlo.
Postupem času, jsme chtěli naše tréninky co nejvíc přiblížit HFT soutěžím a začali kus po kusu nakupovat sklopky Českého výrobce Josef 1000. No, a záhy jsme zjistili, že nám zkrátka vyhovují. Takže jsme u nich i jako klub pořádající oficiální HFT soutěže zůstali. Český výrobce Josef1000 je na naší české vzduchovkové scéně celkem ,,známá firma". Krom výše uvedených sklopných terčů, je také úspěšným výrobcem kvalitních doplňků pro PCP zbraně různých značek. Spousta z nás má na tlakové kartuši rychloplnění od Josefa (které je mimochodem geniální a zároveň domyšleně využívá 8mm plnící pin, který používá prakticky každý) používáme Josefovo propojovací hadice a plnění. Moderátor od Josefa je často více funkční než originální příslušenství k nové pušce.
A spousta dalších drobností, díky kterým si můžeme různě upravit, nebo vylepšit jak funkčně, tak esteticky, naše miláčky v podobě vzduchových pušek.
Josef sklopky 005
My se však podíváme na sklopky, Josef vyrábí nejen závodní sklopné terče, ale i tréninkové. V závodních terčích je momentálně možnost výběru ze šestnácti různých motivů siluet. Od obyčejné myšky, přes šavlozubého tygra, až po pteranodona. ????
Samozřejmě nabídka obsahuje i možnost zvolit si mezi různými průměry ,,Hitt-zone" odpovídající platným pravidlům HFT podle WHFTO. Možnost například zvolit u lízátka velikost čelního plechu kolem HZ, mezi 10mm až 70mm. Navíc jsou k dostání i motivy ze zadní strany čelního plechu navařenými svorníky s vnějším závitem, takzvaným šteftem, s jehož pomocí jde Hitt-zóna dále zredukovat na menší průměr. Jsou na výběr i sklopky o síle čelního plechu mezi 3 a 4 milimetry. Na stránce výrobce je uvedená povrchová úprava galvanické pokovení, což je obecně známo jako elektrodepozice, čili dobrá konečná úprava, ke zvýšení odolnosti proti otěru a obrusu. Materiál použitý k výrobě terčů je nerezový, takže naprosto ideální do vnějšího prostředí.
Josef sklopky
Josef sklopky 002
Klub NKS má s těmito terči, dlouhodobě dobré zkušenosti, nejen že jsou Josefovi siluety opravdu atraktivní a do detailu propracované. Jsou také velmi kvalitní a spolehlivé. Po několika letech intenzivního používání a pravidelnému ostřelování, jsou čelní plechy stále v dobré kondici, povrchová úprava je kvalitní a odolná. Navíc opět výborně, barevně odpovídá pravidlům, kdy je světlý čelní panel sklopky ve velkém kontrastu s černým ramínkem Hitt-zóny. Při dodržování alespoň minimální údržby, v podobě promazávaní pohyblivých částí, opatrného čištění čelních ploch drátěným kartáčem, případného srovnávání základen, budou jistě sloužit ještě dlouhou dobu.
Josef sklopky 001
Josef sklopky 003
Výrobce uvádí doslova:
Montáž na stanovišti: nutné je pevné uchycení terče v přední i zadní části na podložku, třemi vruty nebo šrouby, tak aby nedošlo při zásahu k prohnutí základny, což by mělo za následek ovlivnění výsledku střelby.
Nám se osvědčilo i pouze dvoubodové uchycení, nechali jsme si vyrobit konzole na míru našim sklopkám, ale máme informace, že jsou v plánu i konzole pro stavbu sklopek například do vysoké trávy, přímo od Josefa.
Suma sumárum, produkty firmy Josef1000 jsou kvalitní, spolehlivé a dobře koncipované.
V neposlední řadě i za dobrou cenu.
Za HFT Team NKS
Arim
 
Foto: Miroslav Ondříšek
Josef sklopky 004

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru