Fieldtarget

Hades - lovecké střelivo

Ratio:  / 4
MaloBueno 

Při posledním testu diabolek v tunelu bohumínské firmy JSB Match Diabolo jsem na stole objevil horkou novinku - lovecké diabolky Hádes. Zatím se teprve rozbíhá jejich výroba, měly by jít k prodejcům v dohledné době. Samozřejmě mi to nedalo, abych je také neotestoval.

DSC08797

Tímto střelivem firma reaguje na požadavky střelců ze zemí, kde je povoleno lovit škůdce vzduchovými zbraněmi. Lov vzduchovkou je ve světě poměrně populární záležitost a střelci, kteří ho provozují, požadují přesnou diabolku, která je zároveň schopna efektivně předávat energii cíli.

DSC08799

Od prohlubní na hlavičce si obvykle střelci slibují rychlejší přenos energie a tím vyšší účinek v cíli. Tady to výrobce spojil navíc s atraktivním vzhledem. Zepředu vypadají spíše jako značka pro radioaktivní materiál, ale Hádes je bůh smrti a pán podsvětí, takže nemá to k němu úplně daleko.

DSC08802

Diabolky připravené v zásobníku čekají na vložení do zbraně.

DSC08812

K praktickému testu jsem použil, co bylo zrovna po ruce a shodou okolností to byl Kalibrgun Cricket v ráži 5,5mm.

DSC08815

Samozřejmě ještě důležitější než přenos energie je potřeba ten cíl trefit. S Hadesem to zjevně půjde, na loveckou diabolku nevypadá rozptyl zásahů v terči vůbec špatně.

DSC08820

Závěrem bych řekl, že diabolky Hades se jeví jako výborná volba nejen pro lov drobných škůdců, ale jistě si je užijete i při plinkingu nebo zábavné destrukční střelbě. Přesností se prakticky neliší od standardních Exactů, což je jistě dobrá zpráva. Tedy jak pro koho, dobrá zpráva pro lovce, špatná zpráva pro krysy, potkany a jinou havěť.

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru