Fieldtarget

Holešov 17.10.2015 - Poděkování

User Rating:  / 0
PoorBest 

Chci zde moc poděkovat organizátorům závodu HFT poháru SKP – PS Holešov. Poslední 5 finálový závod, který se skládal ze dvou kol, pátečního nočního a sobotního denního byl výtečným zakončením celého poháru.
Něco k programu. Skupina střelců se sjela ve večerních hodinách. První byl na místě Svako, který zajistil pro závod cíle (sklopky). Organizátoři již  měli vytýčenou trať a hned se dali do montáže, účastníci závodu se mezitím mohli zaregistrovat a nastřelit si zbraně na připravené zero range, která byla umístěna na pistolové střelnici.
Před devátou hodinou proběhlo organizační a bezpečnostní poučení, po kterém byla odstartována noční soutěž.
Mně bylo přiděleno jako první stanoviště číslo jedna (stoj s oporou) umístěné na střelišti třístovkové střelnice.

IMG 2812

Následovaly stanoviště, kdy se leželo na stolech, na stanovišti tři nás navštívil místní hejkal, číslo byl pět klek s oporou také na stole s oporou o dřevěnou bednu. Když jsem přišel na šestku stoj bez opory a posvítil na cíl, tak jsem se lekl, jak je daleko (udělal to tunelový efekt), střílelo se kolem betonové ohrady. Následoval v otevřeném prostoru klek bez opory a stoj s oporou a přesun na stanoviště, které se střílely v lese mezi stromy.
Zde byly polohy volné (leh), ale ale ! muselo se vše střílet buď  z vysokých loktů nebo z kleku.
Noční závod byl výtečný, v ČR jsem noční v této kvalitě ještě nestřílel.

IMG 2779

Po ukončení závodu a odložení zbraní následovala volná zábava, která se dost protáhla.
V sobotu po snídani a nástřelu kdy se počet účastníků zvýšil, následovalo poučení a start (bylo po desáté hodině).
V sobotu jsme absolvovali stejnou trať jako v noci, při pohledu od kolíku ke sklopkám jsem nechtěl věřit, jak jsem to v noci mohl trefit. Na střelnici a v otevřeném terénu foukalo, přišel jsem zde o pár bodů, kdy jsem neodhadl správně vítr - malý, ale zákeřný.
Po odstřílení se všichni účastníci zapojili do sbalení trati, za což se jim patří poděkovat.
Následoval oběd - zde tradiční výtečný buřtguláš místního správce.

IMG 2921
V mezičase pořadatelé vyhodnotili výsledky a došli k závěru, že je potřeba rozstřel o 3-4 místo mezi Bedrošem a Petrem Vávrou, vyhrál  Bedroš.
Následovalo vyhlášení 5. kola poháru Holešov a celkové vyhlášení vítězů HFT poháru SKP – PS Holešov.
Po ukončení Vzduchovkových závodu organizátoři domluvili pro zájemce možnost si zastřílet s palných zbraní na třístovkové střelnici, zájemci si zde vystřelili z pistolí i kulovnic, což bylo pro vzduchovkáře zajímavé zpestření zakončení letní sezony v Holešově.
Vladimír

 

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru