Fieldtarget

Milovice 23.10.2010

User Rating:  / 0
PoorBest 
V sobotu 23.10.2010 se v Milovicích v rámci 25. srazu vzduchovkářů konal letošní FT závod s pořadovým číslem 10. Bylo krásné slunečné podzimní počasí, foukalo minimálně.

PA080062

Já jenom dodám pár věcí co jsem si vzpomněl a než to zapomenu.
Sklopka skoro kolmo dolů byl fajn nápad, v nevýhodě byli lidi s vysokou montáží, ti museli mířit víc nahoru, mi stačilo mířit na horní okraj. To platí pokud je to do zhruba 10metrů. Pokud je to dál, tak platí poučka "Do kopce níže miř a z kopce ještě níž".

PA080053

PA080058

Osobně jsem závod začal na stanovišti s kormoránem, kterého jsem jenom cinknul, on jak je velký tak hodně zkresluje odhad vzdálenosti, protože je člověk zvyklý na menší terče, ve skutečnosti byl tak o 10m dál než jsem myslel. Navíc šel vítr zleva, takže jsem ho trefil doprava dolů. Pak jsem šel na kunu, kterou jsem minul úplně, jenom jsem zahlédl jak se třepe větvička asi metr před hlavní. Pak byl sysel v poli na 50 metrů ve stoje s oporou, kterého jsem naštěstí dal, ale doteď nechápu jak se mi to povedlo. Takže tuším první dvě stanoviště a hned nula a jednička, tedy ztráta 3 body. Potom jsem se nějak rozstřílel, celkem to šlo, ale nějaké jedničky zase přibyly, takže nakonec jsem ztratil 7 bodů za pět cinknutí a jednu minelu.

PA080083

PA080054

Druhé kolo jsem šel s pístovkou, na 20.tém stanovišti (40 sklopek) jsem se koukal, že mám přesně stejně bodů jako s větrovkou. To jsem ale netušil, jaký zažiju u bazénku kolaps, když jsem ze čtyř sklopek sundal jednu, dvě cinknul a jednu úplně minul, pak jsem nasraný vylez na bunkr a jenom cinknul obě sklopky kolem čtyřiceti metrů, obě jsem trefil do horní části (jó, do kopce níže miř a z kopce...). Pak jsem se vzpamatoval a dostřílel to bez chyby. Takže na stanovištích 21.-24. jsem ztratil asi 6 bodů, což nakonec udělalo výsledek za 95 bodů.

PA080073

Celkově to byl podle mě jeden z nejlépe postavených závodů, nechyběly sklopky vysoko na stromech, neustálé rozhodování jestli radši riskovat přes trávu v sedě nebo zvolit méně stabilní pozice vkleče a ve stoje, v nejstabilnější poloze vleže se dalo střelit asi pětkrát (z 54 sklopek), nechyběly špeky jako sklopka skoro kolmo dolů nebo zdánlivě jednoduchá obří volavka s kormoránem, nezaznamenal jsem poruchu terče, snad jenom o kormoránovi jsem od někoho něco zaslech, ale vím, že z větrovky jsem ho minul a z pístovky jsme ho poslali já i Radyx dolů. Střídaly se sklopky hodně nakrátko s velkými dálkami, jak to mám rád, bylo krásné počasí, fajn parta lidí, jo užil jsem si to.

PA080081

Z chyb jenom opakuji, při stavění myslete na střelce nižších postav, oni to fakt nevidí a není možné, aby měli nevýhodu, jako že musí střílet na špičkách a podobně. Dále prosím, aby se někteří trochu chytli za nos a zaujali větší aktivitu při stavění sklopek. Na druhou stranu stavění nám netrvá zas tak dlouho, ale začínáme stavět pozdě, což beru jako sebekritiku a začnu vás do stavění tlačit hned jak přijedete, vykecávat se a dělat kraviny můžem pak.

PA080088

Na dráze bylo postaveno 54 sklopek, maximum tedy bylo 108 bodů.
Výsledky jsou zde:
2010-10-23 vysledky

Bohužel se nestihl rozstřel o třetí místo, o které se dělí hned čtyři střelci, protože se brzo setmělo.
Je to škoda, protože pokud se mě to netýká, tak se na rozstřely vždycky rád podívám. 

Zvláštní cenu Obrázek
získává Dominátor za tradičně nejvíc přinesených sklopek a zatavené kartičky a výsledovku. A Milius za megakormorána a megavolavku.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru