Fieldtarget

Březí 29.9.2019

Ratio:  / 3
MaloBueno 

V neděli 29.9.2019 uspořádal klub Česká sklopka na louce v Březí poněkud netradiční závod s podtitulkem Naučná stezka HFT. Netradiční proto, protože byl zaměřen především na nové a začínající střelce a také na budoucí střelce, kterých přijelo nasát atmosféru našich akcí hned několik.

Počasí nám přálo, byl krásný den, kdy léto ještě nechce odejít a podzim ještě nemá sílu s tím něco udělat. Svítilo sluníčko, teplota se pohybovala okolo 20° a v poryvech foukal poměrně čerstvý vítr.

DSC00770

Rozprava tentokrát trvala asi hodinu a střelcům při ní byly podrobně vysvětleny i předvedeny hlavní finty a zásady, které jsou důležité pro úspěch v HFT závodu. Do unikátní diskuze se zapojovali všichni přítomní střelci a bylo skvělé sledovat, jak si mezi sebou předávají praktické rady a know-how, ke kterým se obvykle nový střelec nedostane. Kdybych psal report kolegům v práci, tak bych řekl, že proběhl workshop a brainstorming. :)

Samozřejmě na závěr nechybělo ani standardní poučení o pravidlech a bezpečnosti.

DSC00759

Poté nadšení střelci vyrazili na trať.

DSC00762

Skupiny byly vytvořeny tak, aby vždy s nováčkem byl ve skupině vždy minimálně jeden zkušený střelec, který je mu nápomocen radami a hladce ho provádí celým závodem, nováčky zásadně neseparujeme.

DSC00763

Trať byla na 30x1 sklopek, postavených přesně podle pravidel. Prostě standard České sklopky.

DSC00766

Povinných poloh bylo 6, tentokrát jsme na trať zařadili také jeden stoj a jeden klek s oporou.

DSC00767

DSC00768

Na velké louce jsme stříleli pěkně pohodlně ve stínu se sluncem v zádech.

DSC00769

První polovinu sklopek jsme postavili jako poněkud méně náročnou a jednodušší, druhá polovina už byla náš standard, tedy větší vzdálenosti, objekty v zorném poli, různé směry střelby, větrné kalkulace, prostě všechno to, co dělá závod závodem.

DSC00777

DSC00773

Závod probíhal v příjemné přátelské atmosféře, ostatně jako obvykle.

DSC00780

Na každém stanovišti byl lístek se zapsaným rozměrem killzóny na sklopce, spolu se vzdáleností sklopky od kolíku. Střelec se mohl podívat před nebo po výstřelu, jak je sklopka daleko. Navíc na tomto závodě bylo dovoleno "dostřelovat" sklopky. V praxi to fungovalo tak, že všichni vystřelili soutěžní ránu a pak se podívali, jaká byla skutečná vzdálenost a mohli se případně dalším výstřelem pokusit sklopku dorazit.

DSC00781

Při každém závodě je čas i na diskuze o všem možném, prostě jako vždy, když se sejdou lidé, které spojuje společný koníček.

DSC00782

DSC00783

Po závodě je potřeba doplnit energii. Čím jiným než párkem vlastnoručně opečeným nad ohněm?

DSC00784

Při sečtení výsledků vyšlo najevo, že musí proběhnout dva rozstřely. Že se o medaili v Open rozstřeluje několik lidí, je celkem běžné, ale aby se o první místo v Juniorech utkali hned tři mladí střelci, to si snad nepamatuji.

DSC00789

Po rozstřelu a vyhlášení oficiálních výsledků byla mezi přítomné střelce losována bohatá tombola o hezké ceny, které věnovali sponzoři - spolek CAFTA a firmy JSB a CZUB.

DSC00796

Děkujeme všem střelcům za účast a skvěle strávený den a těšíme se zase příště!

Obzvláštní poděkování bych chtěl adresovat všem účastníkům, kteří pomáhali se stavbou a bouráním tratě! Díky!

Detailní výsledky naleznete v přiložené tabulce.

2019 09 29 Brezi

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru