Fieldtarget

Březí 10.11.2018

Ratio:  / 0
MaloBueno 

V sobotu 10.11.2018 uspořádal klub Česká sklopka na louce v Březí další z HFT závodů počítaných do klubového poháru. Letos členové České sklopky pořádali 9 letních závodů, tři zimní, k tomu stavěli jednu trať na mistrovství republiky, pomáhali stavět dvě tratě na mistrovství světa, a to už je pořádná porce odvedené práce. Tímto závodem jsme tedy zakončili sezónu a do konce roku se budeme účastnit už jen závodů pořádaných jinými kluby. Počasí nám přálo, byl pěkný podzimní den, teplota se pohybovala kolem 12°C a foukal občasný slabý vítr, který místy přecházel v bezvětří.

Ceska sklopka Brezi 002

Na povinném bezpečnostním briefingu před závodem jsme si společně zapózovali pro tradiční společnou fotografii a pak si vyslechli poučení o pravidlech a bezpečnosti, při kterém jsme přivítali také nové tváře. Na našich závodech nováčky neseparujeme zvlášť od ostatních, ale vždycky je dáváme do skupiny se zkušeným střelcem, který je jim nápomocen radami a hladce je provede jejich prvním závodem.

Ceska sklopka Brezi

Trať jsme postavili jako obvykle plnohodnotnou na 30 stanovišť s třiceti sklopkami, dosažitelné maximum tedy bylo 60 bodů. Jiné formáty tratí nestavíme, pouze občas se vyhecujeme a postavíme stanovišť 40. :)

Ceska sklopka Brezi 003

Tentokrát jsme asi trhli rekord v rychlosti stavby tratě, celá nám trvala asi hodinu, a jak jsme byli v ráži, tak jsme ještě postavili jednu sklopku navíc. Pak jsme při závodě zjistili, že od jedné sklopky nevede špagát k žádnému kolíku, a tak byla zrušena. Díky všem, kdo pomáhali stavět a pak bourat!

Ceska sklopka Brezi 004

Tratě stavíme čistě a jednoduše, základem jsou pořádné a hluboko zatlučené kolíky. Stanoviště jsou pak férová pro všechny, včetně střelců menších postav jako jsou junioři nebo střelců vyššího věku jejichž pohyblivost a ohebnost už není taková jako před lety.

Ceska sklopka Brezi 001

Oproti minulému závodu jsme tentokrát vzdálenostmi příliš nešetřili, a proto i celková obtížnost byla poměrně vysoká, sklopky střelcům nedaly nic zadarmo. O to více pak každý zásah potěší.

Ceska sklopka Brezi 005

Příjemnou změnou byl vyšší počet střelců z pružinovek, a proto byla tentokrát vyhlášená i kategorie pístových vzduchovek.

Ceska sklopka Brezi 006

Děkuji všem účastníkům za parádně strávenou sobotu a těším se na další setkání!

Detailní výsledky naleznete v tabulce níže:

2018 11 10 Brezi

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru