Fieldtarget

PF 2015

Note utilisateur:  / 4
MauvaisTrès bien 

Další rok je před námi a při této příležitosti bych se rád krátce ohlédl za rokem minulým. Především bych chtěl všem poděkovat za podporu a účast na akcích po celé republice, kterých bylo tento rok opravdu hodně. Došlo také k několika významným událostem, o kterých bych se chtěl krátce zmínit. Napíšu o nich trochu neuspořádaně a spíše heslovitě, detailnější popisy jednotlivých událostí naleznete na těchto stránkách v příslušných sekcích.

pf2015

Zřejmě nejdůležitější událostí bylo založení Czech Airgun Field Target Association (CAFTA), což je organizace, která si klade za cíl sdružovat střelce ze vzduchových zbraní a podporovat jejich činnost. Také došlo ke značnému nárůstu počtu střeleckých klubů, které se aktivně pustily do pořádání HFT závodů. Zúčastnil jsem se závodů pořádaných DLK, Wild West, Jesenickým klubem, Krušnohorskými ostrostřelci, Jihočeskou sklopkou, Beskydskými vzduchovkáři nebo Brněnským klubem. Všechny závody byly velmi pěkné, pořádané zapálenými lidmi a bylo z nich cítit nadšení pro věc.

pf2015-002

Nejvýznamnější střeleckou akcí u nás bylo uspořádání prvního HFT Mistrovství ČR v Petrušově, které se velmi vydařilo.

Co se týká akcí pořádaných Českou sklopkou tak rok 2014 tradičně začal seriálem Zimního poháru s pěti HFT závody, na které navázala naše účast na Mistrovství světa v Kelmarsh. V Anglii se nám výsledkově příliš nedařilo, ale tak už to chodí, někdy se daří a někdy zase ne. Navázali jsme přátelské vztahy s HFT klubem v Cambridge, kam se opět chystáme na jaře vyrazit.

Letní sezónu a Pohár České sklopky tvořilo 13 závodů a začlo se závodem ve Vlkavě.

Nechyběly tradiční závody ve Stárkově, kde nám skalnatý horský terén umožnil na jaře postavit zřejmě nejlepší letošní trať.

Značný ohlas sklidil Česko-Polský pohár, kterého se na čtyřech závodech dohromady zúčastnilo bezmála 200 závodníků.

Závod v Bohumíně překonal loňskou rekordní účast (více než 100 střelců).

pf2015-004

Zúčastnili jsme se Mistrovství Polska, kde se nám podařilo obhájit loňské třetí místo v družstvech. Během roku jsme do Polska vyjeli hned několikrát, ať už to bylo na Zimní pohár nebo jiné závody nebo na již zmíněné mistrovství a Č-P pohár.

Vyjeli jsme i na Slovensko na velmi pěkné závody ve Skýcově nedaleko našich hranic.

Natočili jsme povedené promovideo https://www.youtube.com/watch?v=KTDsf1eJ5Bs

Podařilo se vyjednat nové místo se zázemím v Tuhani, kde proběhlo ukončení sezóny a vyhlášení celoročních výsledků.

Ke konci roku se podařilo ve spolupráci mezi třemi kluby uspořádat první závod na 100 sklopek.

Co se týká webu www.fieldtarget.cz, tak došlo také k několika změnám. Byl změněn design stránek a v lednu bylo založeno diskuzní fórum http://forum.fieldtarget.cz/index.php. Během roku se pro vás na stránkách objevilo 99 článků od 11-ti autorů. 

Neméně důležitou událostí bylo spuštění střeleckého kalendáře, kde jednotlivé kluby předem zveřejňují termíny svých závodů a mohou tak lépe koordinovat své akce s ostatními kluby.

Byla založena sekce Download, kde můžete nalézt ke stažení dokumenty jako jsou střelecké karty, terče a další dokumenty.

S Martou jsme založili http://eshop.fieldtarget.cz/, kde naleznete především věci ohledně střelby ze vzduchových zbraní.  

Náš velký dík patří také všem našim sponzorům jejichž finanční, materiální i morální podpory si velmi vážím a bez kterých bychom některé naše aktivity vyvíjeli jen obtížně. Jejich podporu se jim budeme snažit vrátit dobrými výkony a prezentací jejich firem na závodech u nás i v zahraničí.

Závěrem všem čtenářům přeji do příštího roku přesnou mušku a co nejvíc sportovních i osobních úspěchů!

pf2015-005 

 

 

 

 

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru