Fieldtarget

Airbrush na zbraních

Note utilisateur:  / 4
MauvaisTrès bien 

Airbrush je výtvarná technika, kdy se barva na podklad nanáší pomocí unášení částeček barvy proudem vzduchu. Tok vzduchu i množství barvy se dá regulovat, což spolu se změnou vzdálenosti od povrchu a vrstvením barev umožňuje zkušenému výtvarníkovi vytvářet nečekané efekty.

DSCN1115

DSCN1110

Luboš Pírek je jedním ze světově uznávaných airbrusherů. Při rozmluvě s ním, mimochodem podbarvené nezaměnitelným hanáckým dialektem, okamžitě poznáte, že se jedná o zapáleného nadšence, který se snaží zákazníkovi všemožně vyjít vstříc. Malbě pomocí vzduchové pistole se věnuje již více než 20 let a má za sebou stovky projektů nejen u nás, ale i v zahraničí. Mimo jiné je to vítěz soutěže Top Paint Bohemia Custom Bike 2015. Věnuje se především zdobení motocyklů, ovšem naštěstí pro nás občas zabrousí i do jiné oblasti a před pár lety se nám ho podařilo přemluvit na výzdobu několika zbraní.

DSCN0695

HFT je outdoorová střelba, při které často opíráte zbraň o různé předměty včetně kamenů a jiných hrubých povrchů, případně pušku pokládáte na zem, a to všechno v jakémkoliv počasí. Původně jsem tedy měl obavu o trvanlivost maleb, ale Luboš Pírek používá při své práci pouze ty nejkvalitnější (a nejdražší) barvy a laky. Jen tak je zajištěn tvrdý a prakticky nezničitelný povrch pažby. Je to až s podivem, ale mohu z vlastní více než tříleté zkušenosti potvrdit, že na lakovaném povrchu nenajdu ani jeden škrábanec. Pokud by se vám při nějakém obzvlášť hrubém zacházení přesto povedlo na pažbě nějaký škrábanec vyrobit, není problém ji odvézt nebo poslat panu Pírkovi k opravě, po které bude zase jako nová.

DSCN0860

Každé práci předchází prvotní diskuze o představách a přáních zákazníka, přičemž možnosti jsou prakticky neomezené. V následujících fotografiích si můžete prohlédnout příklady jeho práce.

Flower Power - pod květinami se skrývá temná hrozba. Zbraň pro  Martu je unikátní svou custom pažbou, která je vyrobená z karbonu a je tedy velmi lehká (celá puška i s optikou váží pouze 3,9 kg).

DSCN0867

Zbraň je laděná do černé barvy, z které vystupují stříbřité prvky a rudé růže.

DSCN0877

Další kontrast tvoří stříbrná montáž BKL spolu s puškohledem Burris Timberline 4,5-14x32.

DSCN0906

DSCN1113

Další Walther LG300 v garbage stylu. Po stranách jsou vyříznuta okna, která odkrývají pohled na složitý vnitřní mechanismus pohánějící Ďábla požírajícího zbraň zevnitř.

DSCN8738v

DSCN8742v

Všimněte si dokonale provedených detailů jako jsou třeba řetězy a ozubená kola na trojrozměrně působící malbě.

DSCN8751v

DSCN8754v

Další je zbraň s motivem temného bouřkového mračna, z kterého vylétá blesk a rozsvěcí nápis na levé straně.

Walther air mandy-002v

Neméně elektrizujícím dojmem na zbrani působí špičkový puškohled March Deon 1-10x24.

Walther air mandy-005v

DSCN1114

Tady se puška změnila v ponorku.

Walther das boot-001

Celá zbraň je provedena s neuvěřitelným smyslem pro detail, můžeme na ní vidět doslova každý nýtek.

Walther das boot-002

Walther das boot-004

Malba je inspirovaná ponorkou U-96 z filmu Das Boot.

Walther das boot-005

Walther das boot

A nakonec Walther Dominator v Alutec pažbě.

Walther cuba

Na první pohled zaujmou české národní symboly - znak královského českého lva s dvěma ocasy v rudém poli a svatováclavská koruna.

Walther cuba-001

Vedle znaku je zlatě vyveden nápis Ubi est concordia, ibi est victoria - Kde je svornost, tam je vítězství.

Walther cuba-003

Hlava lva je propracovaná do nejmenších detailů.

Walther cuba-002

Walther cuba-004

Pokud vás fotografie zaujaly a rozhodli jste se personifikovat svou zbraň a přetvořit ji k obrazu svému, můžete zkusit kontaktovat pana Pírka na www.lpairbrush.cz.

Budu se těšit na další přírůstky!

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru